Главная » Парсер » Вражаюче видовище. Відомий астрофотограф опублікував новий знімок Сатурна

Вражаюче видовище. Відомий астрофотограф опублікував новий знімок Сатурна

Вражаюче видовище. Відомий астрофотограф опублікував новий знімок Сатурна

Нове зображення шостої планети Сонячної системи (Фото:Andrew McCarthy/Х)

Ендрю МакКарті зробив безліч фото і зумів отримати зображення вражаючої якості.

«Учора вночі я використовував свій найбільший телескоп і зробив близько 125 000 фотографій, щоб сфотографувати Сатурн у деталях, — пише МакКарті. — Стійкі умови дозволили мені зафіксувати його набагато чіткіше, ніж у попередніх спробах.

Завтра вночі планета буде найближчою до Землі, тому вона буде високо на небі всю ніч, продовжив він.

Сатурн — шоста планета від Сонця в Сонячній системі і друга за розміром після Юпітера. Він відомий своїми кільцями, які складаються з безлічі крижинок і каменів, що оточують планету. Видимі кільця роблять Сатурн впізнаваним об’єктом навіть через невеликі телескопи.

Планета володіє безліччю супутників, включно з найбільшим із них — Титаном, який володіє атмосферою і рідкими озерами на поверхні. Сатурн є газовим гігантом, що складається в основному з водню і гелію.

Схоже, що Сатурн є однією з найунікальніших і найзахопливіших планет у Сонячній системі, і його кільця являють собою одне з найбільш вражаючих явищ небесної механіки.

Сатурн має безліч цікавих особливостей, і його вивчення за допомогою телескопів і космічних апаратів дає змогу розширити наше розуміння про планети і процеси, що відбуваються в космосі.

x

Check Also

Старейшая в мире кошка умерла в 33 года

В Великобритании умерла кошка по кличке Рози. Она была неофициальной обладательницей титула самой старой кошки ...