Главная » Парсер » Важливе досягнення. Фізики винайшли спосіб писати під водою

Важливе досягнення. Фізики винайшли спосіб писати під водою

Важливе досягнення. Фізики винайшли спосіб писати під водою

Нове перо дає змогу писати під водою (Фото:pixabay)

Дослідники з Університету Йоганна Гутенберга в Майнці, Технічного університету Дармштадта в Німеччині та Університету науки і технологій Хуачжун у Китаї розробили інноваційне перо, яке точно зацікавить художників і дослідників.

Цей мікроскопічний пристрій відкриває нові горизонти для створення зображень на рідких поверхнях.

Основна ідея полягає у створенні мікроскопічної намистини завширшки всього 50 мікрон, виготовленої зі спеціального матеріалу, здатного обмінюватися іонами з навколишньою рідиною і створювати зони з низьким рівнем рН. Ці зони притягують частинки, що знаходяться в рідині, що дає змогу створювати стійкі лінії та малюнки.

Для того щоб забезпечити стабільність створених зображень, вчені запропонували рухати воду навколо мікроскопічної намистини, а не навпаки. На початку дослідження це робилося вручну, але потім було використано програмований оборотний пристрій.

Цей метод гарантує максимальну стабільність рідини, і лінії залишаються видимими понад 15 хвилин. Крім того, за допомогою світлових технологій можна керувати іонним обміном, що відкриває потенціал для створення чітких форм і малюнків.

Дослідники також розробляють теоретичні моделі, щоб краще зрозуміти механізми цього процесу. Вони вважають, що цю техніку можна застосувати не тільки для створення творів мистецтва, а й для відстеження хімічних слідів, що переміщуються через рідини.

Хоча ця технологія перебуває на ранніх стадіях розвитку, вона надає унікальні можливості для художників і дослідників, відкриваючи новий шлях для творчості та наукових досліджень.

x

Check Also

Старейшая в мире кошка умерла в 33 года

В Великобритании умерла кошка по кличке Рози. Она была неофициальной обладательницей титула самой старой кошки ...