Главная » Парсер » Готові до правосуддя майбутнього? Британським суддям дозволили писати рішення за допомогою ChatGPT

Готові до правосуддя майбутнього? Британським суддям дозволили писати рішення за допомогою ChatGPT

Готові до правосуддя майбутнього? Британським суддям дозволили писати рішення за допомогою ChatGPT

Судді у Великій Британії використовуватимуть ChatGPT для написання судових рішень (Фото:ramirezom/depositphotos)

Судова служба Великої Британії офіційно дозволила суддям використовувати ChatGPT та інші інструменти зі штучним інтелектом для написання судових рішень.

Рішення регулятора відкриває для британських суддів можливість безперешкодно експериментувати з новою технологією. Для уникнення потенційних проблем служба опублікувала посібник для суддів на шість сторінок. У ньому наведено базові відомості про технологію і різноманітні застереження, містяться вказівки щодо того, як і для яких завдань може бути використаний ШІ.

«Використання штучного інтелекту у суспільстві продовжує зростати, як і його актуальність для системи судів і трибуналів. Це керівництво є першим кроком у запропонованому комплексі роботи з підтримки судової влади у їхній взаємодії з ШІ», — зазначає відомство, що контролює суддів, магістратів і членів трибуналів в Англії та Уельсі.

У посібнику зокрема, зазначено, що відповіді ШІ «можуть бути неточними, неповними, оманливими або упередженими». ChatGPT та інші великі мовні моделі не рекомендовано використовувати для проведення досліджень з метою пошуку нової інформації, а всі отримані відповіді наполегливо радять перевіряти перш ніж брати у роботу.

Також у посібнику міститься попередження про те, що судді мають враховувати, які саме дані вводять, оскільки компанії, що працюють зі штучним інтелектом, збирають результати взаємодії користувачів з чат-ботами.

Ще до публікації посібника британські судді встигли опанувати ChatGPT і поділитися досвідом. Ще у вересні лорд-суддя Бірсс з Апеляційного суду Англії та Уельсу виступив на конференції The Law Society і розповів, що використовує ChatGPT у своїй роботі і вважає цей інструмент «дуже корисним». Чат-бот, за словами судді, допоміг йому узагальнити юридичні теорії, з якими він не був знайомий.

x

Check Also

Бездомные устроили акцию протеста в Париже

Накануне церемонии открытия Олимпийских игр у стен мэрии 18‑го округа Парижа более 300 бездомных провели ...