Главная » Парсер » Атака на космос. Хакери зламали два сучасні телескопи

Атака на космос. Хакери зламали два сучасні телескопи

Атака на космос. Хакери зламали два сучасні телескопи

Роботу телескопів усе ще не вдалося відновити (Фото:NOIRLab)

Під час нещодавньої масштабної кібератаки хакери обрали для себе дивні цілі. Вони зламали два сучасні телескопи і тимчасово відключили обладнання.

Про це стало відомо із заяви Національної дослідницької лабораторії оптико-інфрачервоної астрономії (NOIRLab). Через дії хакерів на деякий час перервалася працездатність Північного телескопа Gemini на Гаваях і Південного телескопа Gemini в Чилі. Аналогічне, але дрібніше обладнання постраждало і в обсерваторії Серро-Тололо.

«Наші співробітники спільно з експертами з кібербезпеки працюють над тим, щоб якнайшвидше відновити роботу всіх зачеплених телескопів і нашого сайту, і ми натхнені досягнутим на цей час прогресом», — заявили в NOIRLab.

Розслідування кібератаки триває, тому дослідницька лабораторія обережно підходить до поширення інформації про інцидент. На поточний момент невідома природа злому, і хто саме його здійснив.

«Ми плануємо надати спільноті більше інформації, коли це буде можливо, відповідно до нашого прагнення до прозорості, а також турботи про безпеку нашої інфраструктури», — додали в NOIRLab.

Цікаво, що злом стався за кілька днів до того, як Національний центр контррозвідки і безпеки США випустив спеціальний бюлетень. У ньому було сказано про загрозу кібератак і шпигунства для американських космічних компаній.

Нагадаємо, раніше NV Техно писав про новий прийом хакерів. Вони почали маскувати шкідливе ПЗ під ШІ-компаньйон Bard і просувати свої підставні сайти через рекламу в Google.

x

Check Also

Старейшая в мире кошка умерла в 33 года

В Великобритании умерла кошка по кличке Рози. Она была неофициальной обладательницей титула самой старой кошки ...